Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοστοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφήσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφίμων, σπόρους, προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αναφερόμενα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Ομάδα χαρτιών που παράγονται αποκλειστικά από κυτταρίνη (1η Ίνα)
Ομάδα χαρτιών που παράγονται από κυτταρίνη και ξυλοπολτό (Εφημερίδα και 3η Ίνα)
Ομάδα χαρτιών που παράγονται από μείγμα κυτταρίνης και ανακυκλωμένου χαρτιού (Κρόμα, κυματοειδές χαρτόνι)
Ομάδα χαρτιών που παράγονται από κυτταρίνη με χαμηλή απόδοση ανακύκλωσης (Κουσέ χαρτιά)
Ο βρώμης είναι σιτάρι σπέλτα, που κυμαίνεται σε μέγεθος από 300 έως 800 μικρόμετρα (το μέγεθος του σιμιγδαλιού). Η τεχνολογία ψυχρής άλεσης (t < 40°C) επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων.
Βάρος: 400 γ.
Η γιαγιά του ψυλλίου, γνωστή και ως Μεσογειακή γιαγιά, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά σε προβλήματα του εντέρου. Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα, έχει προστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - Αναφορά τροφής & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλίου θα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται στην άκρη για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Όταν καταναλώνετε το προϊόν, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1,5 λίτρα. Μπορείτε να το πάρετε δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί και το απόγευμα.
Οι βλαστοί βρώμης μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες και έτοιμα γεύματα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διαφοροποιήσετε τη καθημερινή σας διατροφή και να την εμπλουτίσετε με βιταμίνες.
Βάρος: 300 γρ.
Αν δείτε προϊόντα TM "TERRA" στο ράφι, μη διστάσετε να τα πάρετε. Ο ατμός ρυζιού δεν αποτελεί εξαίρεση.
Το αφράτο και θρυμματιστό ρύζι θα είναι μια εξαιρετική συνοδευτική επιλογή για κρέας και ψάρι. Θα χρειαστεί μισή ώρα και λίγη από την έμπνευσή σας για να το ετοιμάσετε.
Στη μαγειρική, οι νιφάδες καρύδας χρησιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής. Προστίθενται σε διάφορες τούρτες, γλυκά ρολά και αρτοσκευάσματα, τόσο ως μια λεπτή αρωματική γέμιση όσο και ως μια νόστιμη διακόσμηση για το τελικό προϊόν. Οι νιφάδες καρύδας χρησιμοποιούνται επίσης στην επικάλυψη σοκολατένιων λιχουδιών, μπαρών τροφίμων, γλάσου παγωτού, κράκερ, τραγανά μπισκότα, μούσλι, γλυκά και πολλές άλλες επιδόρπια.
Χρήση για
Επιδόρπια, αρτοσκευάσματα, μπισκότα, οποιαδήποτε προϊόντα αρτοποιίας, σάλτσες, πιάτα κρέατος και ψαριού.
Γεύση
Λεπτή, γλυκιά με άρωμα καρύδας
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 5,0
Λίπη (γ / 100γ)… 50
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)…520
• 11 βιταμίνες + 8 μέταλλα.
• Βασισμένο στις απαιτήσεις του σώματος ανά ηλικία σε χρήσιμες ουσίες.
• Παρέχει θρεπτικά συστατικά και υποστήριξη στις αρθρώσεις, επεκτείνοντας την ενεργή περίοδο ζωής.
• Κατάλληλο για καθημερινή κατανάλωση κατά την περίοδο ARVI, δίαιτες και άλλους διατροφικούς περιορισμούς, καθώς και κατά την ανάρρωση από ασθένειες και υπερκόπωση.
Συστάσεις χρήσης: Για ενήλικες, πάρτε 1 δισκίο 2 φορές την ημέρα με τα γεύματα.
Ο φωσφορικός ψευδάργυρος της μάρκας KRONPHOS PZ είναι κατάλληλος για χρώματα, ρητίνες, εποξειδικές ρητίνες, πολυουρεθάνες, αμινοξέα, ακρυλικά και καουτσούκ. Χαμηλή ανακλαστική ικανότητα Ευελιξία των ανοιχτών χρωμάτων. Καλή αντοχή στη διάβρωση.
KRONPHOS PZ: Ο φωσφορικός ψευδάργυρος ποιότητας PZ έχει αποδείξει την αξία του ως αξιόπιστο αντιδιαβρωτικό προϊόν. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο 50% επιτρέπει τη μείωση των χρωστικών για εξαιρετικές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες σε χρώματα και επιστρώσεις. Η φωτεινότητα του χρώματος 99% υποδεικνύει την καθαρότητα του προϊόντος και επιτρέπει τη χρήση αντιδιαβρωτικών χρωστικών της κατηγορίας PZ σε πιο σύνθετες συνθέσεις. Σε αντίθεση με τους αναστολείς διάβρωσης, η επικάλυψη φιλμ έχει μακροχρόνιο αντιδιαβρωτικό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα: μέγιστο μικτό βάρος 13 τόνων: Ταχύτητα περιστροφής 1500 σ.α.λ.
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα του καρυδιού της καρύδας, το οποίο πρώτα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρά κομμάτια. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες: C, E, K και ομάδα B, μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (νιφάδες, κομμάτια καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα από ζώα θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, αλλά αυτά που προέρχονται από την καρύδα αποτελούνται από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να συσσωρεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Οι ίνες καρύδας περιέχουν τεράστιους πόρους φυτικών ινών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Εκεί θα βρείτε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν την ισορροπία οξέος-βάσης του σώματος. <strong> Σύνθεση: </strong> Νιφάδες καρύδας & nbsp; <strong> Διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 2695KJ/655kcal - 33% RWS *63g λιπαρά - 90% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 53g - 265% υδατάνθρακες
Υποχλωριώδες νάτριο 12% Υδατικό διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου σε απομεταλλωμένο/αποκαθαρμένο νερό,
παραγόμενο από την αντίδραση μεταξύ αερίου χλωρίου και υδατικού διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου, και οι δύο ουσίες παραγόμενες με τεχνολογία μεμβράνης χωρίς υδράργυρο.
Φυσικές προδιαγραφές:
Πράσινο υγρό με pH περίπου 11, διαλυμένο σε νερό με σημείο βρασμού 40° C.
Σταθερότητα και αντιδράσεις:
Διαλύεται αργά στον αέρα, ασύμβατο με υδροχλωρικό οξύ, αμμωνία, ουρία, μέταλλα και μεθανόλη.
Χειρισμός και αποθήκευση:
Κρατήστε μακριά από τον ήλιο, οξέα, θερμότητα, εύφλεκτα υλικά και οργανικά υλικά.
Κρατήστε σε ξηρό μέρος.
Αριθμός CAS 7681-52-9
Αριθμός WE 231-668-3
Χημικός τύπος NaOCl
Μοριακή μάζα 74,44 g/mol
Κωδικός τελωνειακής δασμολόγησης 28289000
Το μαύρο ρύζι, μετά το μαγείρεμα, αποκτά μια μωβ απόχρωση, γι' αυτό και ονομάζεται επίσης μωβ. Όπως το καστανό ρύζι δεν σερβίρεται, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Το μαύρο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και θα είναι πάντα ελαφρώς τραγανό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, όπως το επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντάς μας έτσι από φλεγμονώδεις καταστάσεις και πολλές ασθένειες, ενώ καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων. NBSP; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 1498KJ / 354Kcal - 18% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 3,2 γρ - 5%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0,8 γρ - 4% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 72 γρ - 28%, εκ των οποίων σάκχαρα 0,7 γρ & LT; 1% ΠΡΩΤΕΪΝΗ 7,7 γρ - 15% ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 3,1 γρ & 0,03 γρ & lt; 1% * RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής
Ο μαύρος ρύζι, αφού μαγειρευτεί, αποκτά μωβ απόχρωση, γι' αυτό ονομάζεται και μωβ. Όπως και το καστανό ρύζι, είναι ακατέργαστο, γι' αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Ο μαύρος ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και πάντα θα είναι ελαφρώς τραγανός. Συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, π.χ. επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Ο μαύρος ρύζι είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από φλεγμονές και πολλές παθήσεις, καθώς και επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων. <strong>Συστατικά:</strong> καστανό ρύζι <strong>Διατροφικές αξίες ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 1498kJ/354kcal - 18% ΣΗΔ*Λιπαρά 3,2g - 5% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,8g - 4%Υδατάνθρακες 72g - 28% εκ των οποίων σάκχαρα 0,7g <1%Πρωτεΐνη 7,7g - 15%Φυτικές ίνες 3,1gΑλάτι 0,03g <1%*ΣΗΔ - Σημαντική Ημερήσια Δόση <strong>Χρήση</strong>Πλύνετε το ρύζι με κρύο νερό.
Οι σταφίδες Σουλτάν από οικολογικές καλλιέργειες είναι ζουμερές και γλυκές στη γεύση. Πολύ γλυκές, περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα. Οι σταφίδες, δηλαδή οι αποξηραμένοι σταφίδες, έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και διατροφικές αξίες, χάρη στις οποίες είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Οι σταφίδες βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, μειώνουν τη χοληστερόλη και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση. Οι σταφίδες περιέχουν επίσης ιώδιο - ένα μέταλλο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, διακρίνονται για την περιεκτικότητα σε βόριο - ένα στοιχείο που υποστηρίζει τη λειτουργία των γκρίζων κυττάρων και βελτιώνει τις δυνατότητες συγκέντρωσης. Αυτές - όπως οι σταφίδες - περιέχουν ρεσβερατρόλη, δηλαδή αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες. Οι σταφίδες Σουλτάν είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πλούσιες σε βιταμίνες C και E, καθώς και σε ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> 99.5% βιολογικές σταφίδες Σουλτάν, 0.
Mangime complementare a base di erbe officinali, e vitamine del gruppo B, formulato per mantenere efficiente l'apparato digerente delle api adulte.
ApiHerb preserva la corretta flora intestinale delle api, ne facilita l’invernamento ed è un energizzante post trattamento sanitario.
QUANDO SI USA:
Primavera (febbraio / marzo) autunno (agosto / settembre)
Con temperatura >10° C per permettere voli nel periodo di trattamento
BUSTA 1000 g
Codice Prodotto:636
Όποιος αγαπά τα γλυκά, αλλά θέλει να παραμείνει σε φόρμα, θα πρέπει να προσέξει αυτό το μείγμα. Το κέικ από αλεύρι πουλιών είναι ένα απίστευτα νόστιμο επιδόρπιο, που θυμίζει ελαφρώς αμύγδαλα. Αυτό το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη. Το προϊόν ελέγχεται για γλουτένη σε κάθε φάση παραγωγής. Η Garnec ήταν η πρώτη στη Ρωσία που έλαβε το δικαίωμα να επισημαίνει τα προϊόντα της με το σήμα «Διασταυρωμένος Σπόρος». Αυτό το σήμα είναι σήμα ασφαλείας για προϊόντα χωρίς γλουτένη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοιλιοκάκων, αναγνωρισμένο στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.
Βάρος: 600 γρ.
Arborio Reis ist eine italienische Reisvielfalt, die die Hauptkomponente von Risotto ist. Italien ist der größte europäische Reisproduzent. Jährlich wird es in einer Menge von 1,5 Millionen Tonnen gesammelt, obwohl dies nur 1% dessen sind, was die Landwirte in Indien sammeln. Der Vorteil des italienischen Reis für diesen Import ist die Tatsache, dass der gesamte Prozess des Wachstums, der Ernte und der Verarbeitung rohen europäischen Standards unterliegt. Mit dem importierten Reis zum Beispiel wissen wir nicht, welche Chemikalien während ihres Anbaus verwendet wurden. Das berühmteste italienische Gericht mit Arborio -Reis ist Risotto, ein für Norditalien charakteristisches Gericht. Arborio -Reis kann auch ein Bestandteil von süßen Reisdesserts sein, die auf Milch oder Reisgetränk basieren. Sie können auch hoffen, Gemüse. Arborio nach dem Kochen ist etwas klebrig (dank Amopectin), feucht, es ist perfekt für die Zubereitung von Schnäppchen, Desserts und vor allem der beste Reis für Risotto.
Η ινουλίνη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη πολυσακχαρίτης, που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο, γι' αυτό και λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες). Συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και ήπια γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως γέλη, παχύνεται και σταθεροποιεί τις ουσίες. Η ινουλίνη που προστίθεται στα τρόφιμα μειώνει τις θερμίδες, καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας των καταναλωθέντων τροφίμων. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας και έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Οι χουρμάδες είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες: της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις πιο υψηλά καταταγμένες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι καρποί των χουρμάδων είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, τον χαλκό και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν μαγγάνιο και σίδηρο.